vineri, 24 aprilie 2015

Pui cu sos de caise



   Puiul acesta este demential de gustos! Este o reteta foarte indrazneata pentru papilele gustative si nu numai. Am ales orezul simplu ca garnitura pentru a savura din plin acesta reteta. Din punctul meu de vedere, merge foarte bine si cu piure sau cartofi natur. Puiul de fel este fraged, dar cu aceasta reteta mi-am demonstrat ca poate fi si mai fraged decat imi puteam inchipuii, datorita celor 2 ore de stat la cuptor.

Aveti nevoie de:

  • 600-700gr piept de pui
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • 200ml suc natural cu pulpa de caise (sau compot cu pulpa)
  • 1/2 lingurita cu ghimbir uscat (sau 1 varf de lingurita cu ghimbir crud)
  • sare si piper
  • 1 lingurita cu seminte de susan
                         Numar portii: 2.    Timp de preparare: 2 ore si 20 de minute.


   Pieptul de pui daca este intreg se taie pe jumatate, iar fiecare jumatate se taie iar pe jumatate, obtinand astfel 4 bucati.


   Se pudreaza cu sare si piper si se pun intr-un vas de yena sau vas ceramic. Nu-i bai daca stau ingramadite.
   Sucul natural de caise se amesteca cu usturoiul maruntit, un praf de sare si ghimbirul macinat, dupa care se adauga in vasul de yena peste bucatile de pui.


   Se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Vasul se acopera cu un capac sau o folie de aluminiu si se lasa la cuptor pentru aproximativ 2 ore. La mine nu a stat nici mai mult, nici mai putin de 2 ore.


   Intr-o tigaie incinsa se adauga semintele de susan si se tin pentru maxim 30 de secunde.
   Bucatile de pui se pun imediat in farfurii, se stropesc cu sos de caise si se presara cu seminte de susan. Orezul fiert se amesteca cu 1 lingura cu ulei de masline si se pudreaza cu sare si piper.
   In cazul in care nu serviti imediat, capacul vasului trebuie indepartat deoarece toata arsura de pe peretii vasului se va scurge in sos si va deveni amar.

   Sa aveti pofta!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu