luni, 16 martie 2015

Farfalle cu rosii, ardei si naut



   Este o reteta foarte buna atat pentru vegetarieni cat si pentru cei care tin post. Daca nu ati incercat nautul sub aceasta forma, nu este timpul pierdut. Este un foarte bun inlocuitor pentru carne, poate chiar mai bun si mai gustos decat soia care la randul ei este folosita la prepararea retetelor de post. La fel ca si soia, nautul poate fi folosit la prepararea chiftelelor, sarmalelor sau pilafurilor si nu mai zic de bine cunoscutul humus sau de falafel (chiftele din faina de naut). Sa tot gatim cu asa un ingredient minune... Iata de ce aveti nevoie pentru a prepara aceste paste foarte gustoase si pline cu sos de rosii:

Aveti nevoie de:

  • 250g farfalle
  • 1 ceapa rosie medie
  • 2 ardei rosii mari
  • 1 conserva de rosii taiate cuburi
  • 1 conserva de naut (aproximati 200g masa scursa sau chiar mai putin)
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 2 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita cu oregano uscat
  • 1 lingurita cu busuioc uscat
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 1 varf de lingurita cu piper
  • 250ml apa
  • 1 fir de ceapa verde
  • parmezan (optional)
Numar portii: 4-5            Timp de preparare: 30 de minute.

   Am pus o oala cu apa si sare la fiert dupa care am adaugat funditele si le-am preparat conform instructiunilor de pe ambalaj.
   Intr-un wok am adaugat cele 2 linguri cu ulei de floarea soarelui si ceapa tocata marunt. Cand a inceput sa luceasca am adaugat ardeii grasi taiati cuburi.


   Dupa 5 minute de sfarait la foc mediu, am adaugat usturoiul tocat marunt. Am mai lasat pentru 2 minute dupa care am adaugat rosiile cuburi cu tot cu sucul din conserva si nautul spalat bine si scurs de apa. Am tinut totul la sfarait pentru 5 minute dupa care am adaugat apa, sarea, piperul, lingurita cu oregano si cea cu busuioc. Din momentul in care a inceput sa fiarba am lasat totul la fiert pentru aproximativ 10 minute dupa care am adaugat funditele scurse de apa in prealabil.


   Am oprit focul, le-am amestecat dupa care am adaugat cateva fire de ceapa verde taiate si parmezan ras. Le-am servit imedat, adica foarte calde deoarece asa ne plac si binenteles ca au fost pe masura asteptarilor noastre.
   Nautul il gasiti la raionul cu produse orientale.

   Sa aveti pofta!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu