vineri, 6 februarie 2015

Pui cu lamaie si cartofi



   Imi place la nebunie acesta reteta deoarece este foarte simpla si foarte gustoasa. Usturoiul si sucul de lamaie ii confera un gust aparte atat puiului cat si cartofilor foarte fragezi. Nu mai zic de rozmarinul care isi face treaba de minune. Sunt atatea moduri de a face cartofi cu pui in cat de multe ori chiar ma surprinde. Tot timpul adaug cate un ingredient nou, scot altul si binenteles ca rezulta altceva. Asa ca am ajuns la concluzia ca de cate ori am placerea de a face o reteta cu pui si cartofi trebuie sa fac si cateva poze deoarece sigur este mult mai gustoasa decat ultima reteta prezentata. Deci nu va speriati in cazul in care vedeti de mai multe ori cartofi cu pui deoarece sigur am mai descoperit o reteta gustoasa, cum este aceasta de exemplu. Se prepara foarte repede si se manca la fel de repede. Este foarte important de mentionat faptul ca la final iti da impresia ca este facuta la cuptor dar de fapt totul se prepara pe aragaz. Iata si de ce aveti nevoie:


Aveti nevoie de:

  • 4-6 pulpe de pui superioare dezosate
  • 1kg carofi
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi mari
  • 100ml vin rosu
  • 300ml apa
  • 1 lingurita de boia dulce afumata
  • 1 crenguta rozmarin (1 lingurita rozmarin uscat)
  • sare si piper
Numar portii: 2-3.            Timp de preparare: 60 de minute.


   Cartofii sunt dementiali de gustosi de aceea am pus 1kg in cazul in care vi se par prea multi pentu 2 persoane. Va asigur ca pana la final nu va ramane nici o felie de cartof.
   Intr-un vas care nu prinde se incalzesc 2 linguri cu ulei de masline, se adauga pulpele de pui spalate si pudrate cu sare si boia dulce afumata.


   Se acopera si se lasa la fiert pentru 10 minute la foc mediu, dupa care se tin pe foc pana cand scade apa si prind usor o culoare aurie. Dupa ce s-au gatit, se pun intr-o farfurie.
   In acelasi vas in care s-au rumenit pulpele de pui se adauga 2 linguri cu ulei de masline si ceapa taiata julien. Cand incepe sa luceasca, se adauga usturoiul presat, se amesteca si se tin pe foc pentru maxim 30 de secunde.


   Se adauga cartofii taiati rondele, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si apa atat cat sa ii cuprinda.


   Se amesteca usor, se adauga pulpele de pui si se acopera. 


    Se tin la fiert pentru 20 de minute la foc mediu. Dupa 20 de minute de fiert se indeparteaza capacul si se se stropeste tot cu suc de lamaie. Se lasa pentru 10 minute la fiert pana cand apa scade, dar atentie nu de tot.
   Dupa ce sta putin la odihnit, aproximativ 5 minute, se poate servi cu felii de lamaie care pot fi stoarse peste pulpele de pui (optional).

   Sa aveti pofta!


Un comentariu: