marți, 3 februarie 2015

Cornuri cu gem



   Mult timp am stat cu gandul la ele si iata ca le-au venit randul. Le-am umplut cu gem de gutui si 4-5 cornuri cu dulceata de visine. Nu recomand dulceata (deoarece va curge) doar in cazul in care este plina cu visine intregi. Sunt delicioase cu lapte si iaurt gras. Iata si de ce aveti nevoie pentru a face aceste bunatati:


Aveti nevoie de:

  • 500g faina
  • 250ml lapte
  • 70g zahar
  • 50g unt 65% grasime
  • 20-25g drojdie proaspata (1 cubulet)
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • gem de fructe
  • 1 ou pentru uns

   Intr-un bol se amesteca 4 linguri de zahar, 5 linguri de lapte cald, 4 linguri de faina si drojdia. Se lasa la crescut timp de 30 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.
   In alt bol se adauga faina, oul, galbenusul de ou, praful de sare, untul topit, zaharul, cele 2 esente, laptele cald si aluatul cu drojdie.
   Se incorporeaza bine toate ingredientele iar dupa ce se formeaza un aluat se framanta timp de 20 de minute.
  

   Se acopera si se lasa la cresut intr-un loc mai cald pentru aproximativ 1 ora. De multe ori folosesc cuptorul pentru a ajuta aluatul sa creasca.


   Dupa ce a crescut, se framanta timp de 1 minut pana cand devine usor de manevrat si se taie in 3 bucati egale.


   Se pudreaza masa de lucru cu faina si se intinde prima bucata in forma de cerc. Cu ajutorul unui cutit se taie in 5 (pentru cornuri mari) sau 8 (pentru cornuri medii) bucati.


   Pe fiecare bucata de aluat se adauga cate o lingurita cu gem dupa care se ruleaza si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Si cele 2 bucati de aluat vor fi facute la fel.
   Se tin pentru 10 minute la crescut dupa care fiecare corn se unge cu ou batut.


   Se incalzeste bine cuptorul la 170 de grade Celsius dupa care se introduc cornurile. Se tin pentru aproximativ 25 - 30 minute. Am facut 2 tavi, prima a stat 25 de minute la copt iar cornurile au iesit mai moi si mai putin rumene iar a doua a stat 30 de minute si cornurile au iesit mai rumene cum sunt cele din poze. Toate cornurile au fost foarte gustoase. Se servesc calde cu lapte, iaurt gras, lapte batut...
   Sa aveti pofta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu