luni, 19 ianuarie 2015

Budinca de vanilie cu mascarpone



   Aceasta budinca o folosesc la prepararea eclerelor, la tarte sau consumata ca atare cu fructe proaspete. Ca tot am facut in ultimul timp fel si fel de dulcegarii cu aceasta budinca foarte gustoasa, mi-am dat seama ca lipseste de pe blog si trebuie musai postata. Nu este foarte greu de preparat doar ca necesita putina atentie.

 Aveti nevoie de:

  • 5 galbenusuri
  • 100g zahar
  • 600ml lapte (NU dietetic)
  • 50g faina
  • 3 lingurite de esenta de vanilie
  • 250g crema Mascarpone
  • 1  lingura de zahar pudra
   Ingredientele sunt pentru 4 pahare pline ochi.


   Pe langa ingrediente mai aveti nevoie de un vas de tabla care merge pus la bain-marie. Si acestea fiind spuse iata si cum se prepara aceasta delicioasa budinca.
   Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si 3 lingurite de esenta de vanilie. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc.
   In acest timp, intr-un vas de tabla se amesteca bine cele 5 galbenusuri.


   Se adauga pe rand 4 linguri de lapte si se amesteca foarte bine dupa fiecare. Se adauga toata faina odata iar cu ajutorul unui tel se amesteca foarte repede cu miscari mici si circulare,


pana cand se incorporeaza foarte bine si rezulta un aluat lipicios.


   Se adauga pe rand 5 linguri de lapte si la fel se amesteca dupa fiecare.
   Cand compozitia devine usor lichida se pune vasul pe un alt vas cu apa (la bain-marie) la foc mic pe ochiul mic de la aragaz. Se amesteca continuu iar cand incepe sa se intareasca usor se adauga lapte cu polonicul. (Aici trebuie sa fiti atenti deoarece din cauza temperaturii se intareste foarte repede pe fundul vasului si se formeaza cocoloase daca nu se adauga lapte). Cand incepe sa se intareasca usor se adauga din nou lapte si tot asa pana cand se termina. Cu cat sta mai mult, se intareste si asa se formeaza mici cocoloase care trebuie pasate cu lingura caz in care pe mine nu prea ma face fericita. Atentie si la peretii vasului. Se poate marii usor caldura dar dupa ce adaugati 2-3 polonice cu lapte.
   La sfarsit se poate marii focul deoarece nu mai are putere sa intareasca chiar atat de repede crema si se poate obtine consistenta dorita, adica mai moale ca un iaurt pentru budinca si mai tare ca o smantana pentru crema de ecler sau tarta.


   In filmulet este o crema pentru tarta.
   Se pune o folie de aluminiu sau o folie alimentara direct pe crema pentru a nu prinde pojghita si se lasa la racit complet. Nu uitati ca se intareste si dupa ce se raceste.


   Crema mascarpone se mixeaza la viteza mica pentru aproximativ 1 minut impreuna cu 1 lingura de zahar pudra. Se adauga crema de vanilie si se mixeaza pana cand toate ingredientele s-au incorporat foarte bine, aproximativ 1-2 minute. Atentie! crema de vanilie trebuie sa fie foarte bine racita deoarece va strica crema mascarpone.
   Se pun in pahare si se servesc cu fructe proaspete si acrisoare.  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu