duminică, 21 decembrie 2014

Mini prajituri festive cu ciocolata




   Ca tot am prezentat intr-un post anterior 5 variante de torturi pentru sarbatori si dupa cum am spus si in postare ca deja simt mirosul de ciocolata, iata ca nu m-am putut abtine si am facut niste mini prajituri cu ciocolata atat in interior cat si la exterior. Binenteles ca este o reteta potrivita pentru concursul organizat de Rama. Daca ati uitat biscuitii pentru Craciun erau tot pentru concurs. Mini prajiturile festive sunt pline cu ciocolata gen Finetti, adica foarte moale si gustoasa. Pur si simplu se topesc in gura. Iata si ingredientele de care aveti nevoie pentru a face aceste minunatii:

BLAT:

  • 155g zahar
  • 200ml lapte
  • 130g Rama mit butter
  • 210g faina
  • 2 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao

CREMA CIOCOLATA:

  • 200g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri Rama mit butter
  • 2 linguri lapte

CREMA DECOR:

  • 200g ciocolata alba
  • 2 linguri Rama mit butter
  • bombonele
     Numar portii: 35            Timp de preparare: 2 ore


   Cu acest blat am mai facut mini cupcakes cu visine si mascarpone si cupcakes cu menta.
   Pentru blat am mixat ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta sa dizolvat. Am adaugat esenta de rom si vanilie, urmate de Rama topita si turnata in fir subtire dupa care am adaugat si laptele. In alt bol am amestecat ingredientele solide: faina, praful de copt si cele 3 linguri de cacao. Le-am cernut in timp ce mixam peste compozitia lichida.


   Am setat temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius. In acest timp am uns o forma pentru mini cupcakes, briose sau ce vreti voi dar mini sa fie, cu ulei si faina. Am adaugat compozitie in fiecare forma cat sa nu dea pe afara dar nici foarte putina.
  Cand temperatura a ajuns la 200 de grade Celsius am redus la 180 grade Celsius si am bagat prajiturile pentru fix 20 minute. Au crescut foarte repede si foarte frumos asa ca nu va grabiti sa umblati la ele chiar daca vi se par gata in 10 minute. Cu a 2 tava am procedat astfel: am mixat din nou compozitia pentru a o aera putin, am setat cuptorul la 200 de grade Celsius, iar inainte de a baga tava in cuptor am redus temperatura la 180 grade Celsius. Le-am scos din tava si le-am lasat la racit timp in care am facut crema de ciocolata.


   Pentru crema de ciocolata din interiorul prajiturilor am topit la bain-marie 2 linguri de Rama dupa care am adaugat 100g ciocolata (1 tableta), iar dupa ce s-a topit am adaugat 4 linguri de lapte.
    Dupa  ce sa incorporat bine laptele, am luat vasul de pe foc si am adaugat iar 2 linguri de Rama si restul de 100g ciocolata. Am amestecat bine de tot, aproximativ 2-3 minute pana cand toate ingredientele s-au incorporat iar crema de ciocolata a inceput sa luceasca. Dupa ce s-a racit putin cu ajutorul unei seringi de 3-4 ml am introdus crema de ciocolata in interiorul prajiturilor. Pentru fiecare prajitura am introdus 1 seringa plina cu ciocolata. Dupa ce le-am umplut pe toate, le-am luat iar pe rand dar de data aceasta le-am umplut doar cu 1/2 seringa de ciocolata. Sfat! Se injecteaza usor ciocolata pentru a nu iesi pe alta parte si indicat ar fi sa nu introduceti seringa doar intr-un singur loc.


   Pentru crema alba de decor am topit la bain-marie 1 lingura de Rama dupa care am adaugat 100g ciocolata alba. Dupa ce s-a topit ciocolata, am indepartat vasul de pe foc si am adaugat restul de Rama si ciocolata alba rupta bucati. Am amestecat bine iar dupa ce toate ingredientele s-au incorporat bine am ornat frumos mini prajiturile chiar cand crema de ciocolata era calda.
   Vroiam sa pun cateva bombonele pentru decor, aveam in plan sa le las cat mai albe dar se pare ca aceste bombonele colorate au reusit sa ma vrajeasca. Deci daca doriti cu crantanele adaugati bombonele colorate.


   Mi-a mai ramas putina ciocolata neagra la fix pentru cateva prajituri care au ramas fara glazura de ciocolata alba. Dupa cum se vede si in poza am pus bombonele intr-o ceasca si am bagat prajitura cu glazura de ciocolata inca moale in interiorul canii. Dupa ce le-am ornat pe toate le-am dat la rece pentru minim 2 ore si ce credeti? Au disparut ca prin minune! Daca le tineti mai mult timp la rece, ciocolata din interiorul prajiturilor se va intarii asa ca va recomand sa le tineti la rece doar cat timp au nevoie pentru a se intarii glazura de ciocolata.

   Spor la dulciurit!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu