vineri, 8 august 2014

Paella cu pui si creveti



Ei bine, nu m-am lasat si am facut paella cu pui si creveti. Foarte gustoasa! Chiar mai gustoasa decat paella cu pui (reteta o puteti gasi aici). Iata si de ce ingrediente aveti nevoie:

Aveti nevoie de:

  • 250-300g creveti decorticati
  • 1 piept de pui
  • 2 oua
  • 300g fasole verde congelata (sau amestec Mexican)
  • 2 ardei grasi mari (verzi sau 1 verde si 1 rosu)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa medie
  • 300g orez prefiert (Deroni)
  • 1 varf lingurita sofran
  • 2 lingurite rase de sare fina
  • 1 lingurita rasa de piper macinat
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare si piper pentru creveti si pui
  • 1 lingurita sos de soia
  • patrunjel proaspat tocat (optional)
  • lamaie (optional)
Numar portii: 4. Timp de preparare:

   Se decongeleaza crevetii, se curata de acele venisoare negre in cazul in care au si se tin putin in apa rece pentru a scoate acel miros puternic de peste. Se pudreaza cu sare si piper si se pun la rumenit cu 2 linguri de ulei intr-un wok, tigaie pentru paella sau un vas de teflon mai gros. Eu l-am folosit de data aceasta pe cel din urma. Paella se gateste fara capac si indicat ar fi sa se foloseasca un vas larg si scurt cu peretii grosi pentru a mentine caldura constanta si pentru a nu avea consistenta unui pilaf la sfarsit.
   Se trag putin pe marginea vasului pentru a se evapora mai repede apa si se rumenesc pe o parte si pe alta la foc mediu pentru aproximativ 3-4 minute.


   Dupa ce s-au rumenit, se pun intr-o farfurie si se adauga ouale batute bine. Se tin pe foc pana se intaresc si se bucatesc dupa care se pun si ele alaturi de creveti.


   Se adauga iar 2 linguri de ulei de masline deoarece sigur omleta a avut grija sa absoarba tot si se pune pieptul de pui spalat, curatat, taiat cubulete mici si pudrat cu putina sare si piper. La fel se rumenesc si se pun in aceasi farfurie in care au fost pusi crevetii si ouale.


   Daca vasul in care s-au rumenit crevetii, puiul si ouale da semne ca ar prinde orezul, se spala. Daca nu, se adauga iar 2 linguri de ulei de masline si se pune ceapa la rumenit. Cand incepe sa luceasca se adauga usturoiul tocat maunt si se mai tin putin impreuna pana devin usor rumene. Se adauga ardeiul gras tocat marunt, se lasa putin la inmuiat, dupa care se adauga orezul spalat bine.
  Se tin putin la sfarait pentru 2-3 minute, se adauga cele 2 linguri rase de sare, piperul proaspat macinat si sofranul pus in prealabil intr-o cescuta cu putina apa fierbinte. Pentru paella sofranul este foarte important, nu neaparat pentru culoare ci si datorita faptului ca ii da o aroma aparte. Se adauga si 3 pahare cu apa (aproximativ 700-800ml), se amesteca si se lasa la foc mediu pe ochiul mediu de aragaz pentru aproximativ 15 minute. Dupa 15 minute se adauga fasolea verde congelata sosul de soia, puiul, crevetii si ouale.


  Se amesteca usor si se mai lasa la sfarait pentru aproximativ 10 minute sau mai mult pana cand se simte la lingura ca orezul se lipeste putin de fundul vasului si nu mai are apa. Orezul se poate fierbe separat si se poate adauga la sfarsit dupa ce s-au amestecat bine toate ingredientele.


   Am spus optional patrunjel verde deoarece ii schimba putin aroma. Acum depinde si cum va place. Se poate adauga in farfurie inainte de servire. Cu sucul de lamaie este aceasi poveste, doar daca doriti. Eu sunt pentru.

   Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu