miercuri, 4 iunie 2014

Inghetata sandwich cu ciocolata si caramel




   Un dulce de care nu te poti lasa atat de usor. Este o inghetata foarte gustoasa si aromata.  Daca va place caramelul in combinatie cu ciocolata si aroma de rom, este perfecta. Am pus bucati mai mari de biscuiti cu multa crema de ciocolata si imi place la nebunie aceasta combinatie. Pot spune chiar ca nu am mancat o inghetata sandwich mai buna, drept urmare prima reteta pe lista dulciurilor este tot inghetata sandwich dar in cantitate mai mare :). Deci, trebuie musai incercata!

Aveti nevoie de:

  • 3 oua
  • 200ml apa sau lapte
  • 200ml frisca lichida (Meggle)
  • 100g zahar
  • 50g zahar pentru caramel
  • 1 lingurita esenta de vanilie (sau 1 pliculet zahar vanilat)
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 2-3 foi de napolitana
  • 3 biscuiti mari cu crema de ciocolata

   Frisca trebuie tinuta la rece inainte de a fi mixata. Biscuitii pot fi inlocuiti cu bucatele de ciocolata dar si ei sunt foarte buni.

   Se amesteca galbenusurile cu 100g zahar, 1 lingurita esenta de vanilie si 2 lingurite amidon (poate fi inlocuit cu faina). Se adauga laptele (sau apa) si totul se pune la incalzit intr-un vas care nu prinde, la foc foarte mic. Se amesteca continuu pana cand va capata consistenta unei creme sau a unui iaurt. Nu trebuie sa fie foarte tare. Se ia de pe foc, iar in alt vas care nu prinde se topesc cele 50g zahar pentru caramel, tot la foc foarte mic pentru a nu se arde si pentru a nu deveni amar.


   Dupa ce s-a topit se adauga crema si se amesteca repede. Vor ramane bucati de caramel care se vor topi la foc foarte mic deoarece crema se va intari foarte repede.


   Dupa ce s-au topit bucatile de caramel se da la rece.


   Intr-un bol se mixeaza frisca la viteza mare timp de 4-5 minute pana cand devine foarte tare. Cum am mai spus si in alta postare, momentan frisca Meggle este cea care imi place cel mai mult. Se intareste foarte repede si isi pastreaza consistenta foarte mult timp.


   In alt bol se bat spuma albusurile ca pentru bezea, tot la viteza mare. Cand intoarceti bolul, spuma formata trebuie sa stea bat.


   Cu un tel se incorporeaza usor spuma de albusuri in frisca, pusa lingura cu lingura pentru a nu pierde foarte mult din volum. Nu amestecati foarte mult deoarece se vor omogeniza si la adaugarea celorlalte ingrediente. Se adauga biscuitii cu crema de ciocolata rupti bucati, esenta de rom si toata crema de caramel racita bine.


   Se amesteca toate ingredientele si se introduce la congelator. Dupa 1 ora se scoate si se amesteca usor dupa care se introduce iar la rece pentru inca 1 ora.


   Foile de napolitana pentru a fi mai usor de manevrat pot fi taiate in 2 sau 4 bucati egale.
   Pe o foaie de napolitana se adauga inghetata cam 1 cm inaltime, se niveleaza si se adauga si cealalta foaie de napolitana.


   Se preseaza usor si se modeleaza sau se completeaza cu inghetata daca mai este cazul. Asa se procedeaza si cu celelalte foi pana se termina toata inghetata. Se pun una peste alta si se baga la congelator.


 Dupa 3 ore pot fi devorate!


2 comentarii:

  1. Inghetata aceasta este un adevarat rasfat pentru noi....buna de tot !
    De abia astept sa incerc sa o fac dar...fara ciocolata, ca nu ma omor dupa ea. Eventual cu fructe sau alune.....
    Stefania draga cred ca in loc de amoniu de porumb , tu ai vrut sa scrii AMIDON de porumb , asa-i ???
    Te tzuc si succes pe mai departe !

    RăspundețiȘtergere