vineri, 30 mai 2014

Mini cupcakes cu visine si frosting de mascarpone




  Am gasit tavita pentru mini cupcakes-uri. Nu erau in plan dar de dragul ei binenteles ca nu m-am putut abtine si am trecut la treaba. Am gasit si forme de hartie pe masura formelor din tavita asa ca asta a fost picatura care a umplut paharul. Cu gandul ca voi face iar reteta de cupcakes-uri cu ciocolata care mi-au placut foarte mult si chiar vroiam sa repet reteta dar nu stiam cand si cu ce ocazie, am zis ca totusi ar fi bine sa fac alt frosting dar de data aceasta cu gust de cirese si mascarpone. Binenteles ca au iesit dementiale pe langa faptul ca arata intr-un mare fel.


CREMA:

  • 250g mascarpone
  • 300g frisca lichida Meggle
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 3 linguri sanatoase cu dulceata de cirese sau visine
  • 1 pliculet gelatina (10g)

BLAT:

  •  2 oua
  • 155g zahar (3/4 cana)
  • 130ml ulei (1/2 cana)
  • 200ml lapte (3/4 cana)
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 210g faina (1 1/2 cana)
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 cuisoare pisate
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 1 compot de visine (aproximativ 350g masa scursa)
   Au iesit fix 54 de mini cupcakes-uri cu aceasi compozitie din care au iesit 14 cupcakes-uri mari. Frisca si  branza mascarpone vor sta la rece cu 2-3 ore inainte de a fi mixate. 

   Blatul pentru mini cupcakes-uri l-am facut exact ca aici, doar ca am adaugat odata cu ciocolata si visine din compot fara samburi iar pentru mixat am folosit mixerul la viteza medie-mica.


   Le-am copt pentru fix 15 minute.



   Am pus gelatina la hidratat in 100ml apa timp de 10 minute, dupa care am bagat in cuptorul cu microunde pentru fix 10 secunde.


   Se poate incalzi si pe aragaz la foc foarte mic dar atentie, gelatina nu trebuie sa fiarba. Ea trebuie sa fie topita complet. In timp ce gelatina a ramas la racorit, am mixat putin dulceata inainte de a pune branza mascarpone pentru a nu se forma cocoloase. Am adaugat 2 linguri de zahar pudra, toata crema mascarpone si am mixat pana cand toate ingredientele s-au omogenizat bine. Daca se inmoaie, se baga putin la rece pana se intareste. Din cauza calitatii si a caldurii este posibil sa isi piarda din cosistenta.
   In alt bol am mixat la viteza mare frisca Meggle (se pare ca din toate incercate, aceasta este singura care a iesit din prima foarte tare si pufoasa) pentru aproximativ 4-5 minute timp in care a devenit foarte tare. Am incorporat usor frisca in crema de mascarpone cu ajutorul unui tel. Din crema obtinuta am adaugat 3 linguri mari in gelatina, am amestecat bine si am adaugat totul usor in crema. Recomand tel deoarece se amesteca mult mai bine si mai repede ingredientele. Daca folositi lingura si avand in vedere ca sunt si doua culori diferite riscati sa pierdeti foarte mult din volum pana se incorporeaza. Daca nu va place consistenta sau din cauza faptului ca nu s-au incorporat bine ambele creme si aveti bucatele albe si roz foarte mari, puteti mixa pentru 30 secunde la viteza mica cu paletele pentru amestecat in cazul in care exista. Daca nu, se pot folosi si cele pentru batut dar scoateti din cand in cand paletele din compozitie.


   Am bagat totul la congelator pentru aproximativ 1 ora urmarind sa nu inghete. Crema trebuie sa fie tare pentru a putea fi usor de manevrat. Am pus de 4 ori crema in cornetul pentru ornat deoarece din cauza temperaturii mainilor se incalzeste foarte repede si se inmoaie. La inceput crema va parea putin fragila dar dupa ce va sta peste noapte la rece veti observa ca va fi cu totul alta crema mult mai tare. Si sa nu uit lucrul cel mai important, nu mancati toata crema pana nu ornati mini cupcakes-urile deoarece va asigur ca nu veti mai avea scapare.
 
Voila! Armata mea de mini cupcakes-uri....



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu