miercuri, 14 mai 2014

Mamaliga - cum se prepara



   Pentru a face un pui de mamaliga ca la carte, tot de ce aveti nevoie este un vas care nu prinde, un capac si o lingura de lemn, binenteles si malai. 

Ingrediente:

  • 200g malai (1 cana)
  • 1l apa
  • 1 lingurita rasa de sare grunjoasa
  • 2 linguri cu ulei
Din aceste ingrediente vor iesi 3 portii. Se pot mari cantitatile cu incredere pentru mai multe portii.

    Se pune apa la fiert impreuna cu lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga malaiul in ploaie.


   Se amesteca cu o lingura de lemn, se da focul mic si se astupa cu un capac fara a iesi pic de abur.


Dupa 3 minute se amesteca, dupa care iar se astupa. In acest timp va face bulburuci gen vulcanii noroiosi.


   Dupa alte 3 minute se adauga uleiul si se amesteca pana cand se incorporeaza foarte bine. Se astupa si se mai lasa pentru inca 5 minute.


 Se da focul la mediu si cu lingura de lemn se amesceca continuu pana devine mai cremoasa si mai tare. Nu trebuie sa fie nici pietroi dar nici foarte moale. Va mai puteti opri din amestecat ca nu este o problema cat timp aveti o oala care nu prinde. Amestecatul continuu ajuta malaiul sa se descompuna mai repede si asta in cazul in care nu este grisat. Un alt secret este si uleiul. Sau o puteti tine mai mult timp acoperita si sa amestecati viguros din cand in cand. "Operatiunea mamaliga" a durat fix 23 minute. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu