duminică, 18 mai 2014

Cartofi noi cu bacon la cuptor


   Din seria "Noi ce mancam azi?" m-am gandit ca tare bine ar merge o portite mare de cartofi noi copti cu salata verde. Nu de alta dar eram tare nerabdatoare sa inaugurez noul bol de salata primit de ziua mea. Si daca nu acum atunci cand sa mancam toate aceste bunatati care se pare ca le-a venit vremea.


Aveti nevoie de:

  • 1,5kg cartofi noi
  • 200g bacon
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita cu varf oregano
  • 1 lingurita cu varf busuioc
  • 1 lingurita cu varf boia dulce
  • 1 lingurita rozmarin (nu macinat)
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita rasa de sare grunjoasa
  • ulei de floarea soarelui sau de masline
Numar portii: 4. Timp de preparare: 1 ora si 10 minute.

   Am curatat cartofii de micile pete negre, i-am taiat in 2 pe cei mari si i-am spalat bine dupa care i-am pus intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. I-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute la foc mediu, acoperiti.
   Dupa cele 15 minute, i-am pus intr-o strecuratoare si i-am lasat pentru 10 minute la odihnit.
   In acest timp am incins cuptorul la 200 grade Celsius si am taiat baconul fasii. Peste cartofi am adaugat usturoiul maruntit, baconul si am pudrat tot cu piper, sare, oregano, busuioc, rozmarin si seminte de chimen.


   Am stropit cu ulei, am amestecat bine si am pus totul intr-o tava cu hartie de copt dupa care am bagat la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Daca ii doriti mai rumeniti de atat se mai tin 10 minute dar gustati sa nu ii uscati prea tare.
   Pentru o salata mai gustoasa adaugati un morcov ras, putin busuioc si tarhon uscat. 



   Sa aveti pofta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu