joi, 17 aprilie 2014

Salata de icre de crap cu ceapa verde



   Daca nu ati incercat inca reteta de casa, nu este timpul pierdut. Va garantez ca nu veti mai cumpara niciodata salata de icre din comert. Este foarte gustoasa si merita tot efortul mic pe care il depuneti. Ca tot vin sarbatorile Pascale nu strica sa avem ca aperitiv pe masa plina cu bunatati. Nu mai stau mult la povestit deoarece cu siguranta stiti despre ce bunatate este vorba.

Aveti nevoie de:

  • 100g icre proaspete de crap
  • 350-400ml ulei de floarea soarelui (de buna calitate)
  • 100ml apa minerala rece
  • 1/2 suc de la o lamaie mica
  • 3 fire de ceapa verde
  • sare

   Daca icrele sunt cumparate, atentie deoarece au multa sare. Indicat ar fi sa nu mai adaugati deloc. Daca sunt proaspete direct din peste, se adauga 1/2 lingurita sare si se tin la rece pentru 1-2 zile. Se mai adauga in timpul prepararii in caz de este nevoie. Acestea fiind spuse sa trecem la treaba.
   Intr-un bol se mixeaza icrele in aceasi directie la viteza mica timp de 2 minute.


   Dupa cele 2 minute de mixat, se adauga uleiul putin cate putin turnat in fir subtire cu pauza pana se incorporeaza bine si in cantitate foarte mica la inceput indicat ar fi 1/2 dintr-o lingura. Nu mai mult deoarece se poate taia ca la maioneza si nu uitati tot timpul trebuie mixat in aceasi directie, nu inainte sau inapoi, sau de jos in sus. Important este sa nu va grabiti cu uleiul. 


   Poza nu este reusita dar se pot vedea aumite detalii. In acest timp se toarna si cate un shot de apa minerala. Nu trebuie pusa toata apa, ci cat sa le albeasca putin si pentru a iesi salata mai pufoasa. Eu am turnat 3 shoturi.
   Dupa ce s-a adaugat tot uleiul, se pune si sucul de lamaie tot la fel de usor ca uleiul (se gusta pentru a nu face salata acra) iar la sfarsit se adauga ceapa taiata rondele mici. In acest timp se poate adauga sare in functie de gust.
   Asta este tot. Noi am servit cu paine proaspata, felii de ridiche si rosie dulce si coapta, mmmm!

   Sa aveti pofta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu