luni, 14 aprilie 2014

Creveti cu legume si orez la wok



   Din ciclul ce gatim astazi simplu si usor, iata o reteta foarte delicioasa care va fi gata in doar 20 minute. Cand spun usor ma refer ca este foarte usor de preparat dar totodata este si foarte usor de digerat. Ne-am pregatit pentru cateva ore de shopping unde ne-am miscat ca fluturasii :). Eu mai putin fluturas, mai degraba balonas + bebe. Iata de ce aveti nevoie:

Aveti nevoie de:

  • 250-300g creveti decorticati
  • 200g orez cu bob lung
  • 450g amestec morcovi si mazare
  • 1 ceapa rosie mica
  • 2 oua
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper
   Ingredientele sunt pentu 4 portii sanatoase.            Timp de preparare: 20 minute.

   Deci se ia un wok in care se pun 2 linguri de ulei. Cand incepe sa sfaraie se adauga crevetii spalati, scursi bine de apa si pudrati bine cu sare si piper. Se decongeleaza inainte daca sunt congelati.


   Se lasa timp de 1 minut pana cand va iesi apa din ei, se trag pe marginea wokului pana se evapora toata apa si dupa se rumenesc timp de 3 minute pe ambele parti la foc mediu.


   Se pun pe o farfurie iar in uleiul ramas, se adauga cele 2 oua batute bine si se tin pe foc pana se intaresc.


   Nu amestecati foarte mult. Sunt foarte bune si bucatile mai mari prin orez. Se pun intr-o farfurie, dupa care se spala wokul si se pune iar la incins cu o lingura de ulei.


   Intre timp se pune si orezul la fiert cu un praf de sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. In uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt si se rumeneste. Se adauga legumele decongelate, se amesteca si se tin pe foc pentru aproximativ 5 minute pana cand se evapora toata apa si orezul va fi fiert.


     Dupa ce orezul a fiert, se strecoara, se trece printr-un jet de apa rece, dupa care iar se strecoara. Eh, aici va recomand sa folositi orez cu bob lung in cazul in care aveti musafiri si vreti sa dati pe spate. Eu fiind ferm convinsa ca am o punga cu orez de asa fel nu am mai cumparat. Se pare ca m-am inselat si orezul meu a fost cu bob mare. Dar merge si acest orez fiind mai pufos :).
   Se adauga peste legume, se amesteca si cand incepe sa sfaraie se adauga si cele 2 linguri cu sos de soia, impreuna cu putina sare si piper. Se tine pe foc pentru aproximativ 2-3 minute, amestecand usor.


   Dupa ce sosul de soia a cuprins fiecare bobita de orez (glumesc) se vede diferenta intre orez alb si orez cu sos de soia, se adauga crevetii si ouale, se amesteca si se mai tin pe foc pentru 3 minute.


   Asta este tot, gustos si foarte aromat. Puteti adauga si putin sofran pentru un gust mai aparte.


   Sa aveti pofta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu