miercuri, 2 aprilie 2014

Cartofi cu chimen si rozmarin



   Ei, iata o reteta care mie una imi place foarte mult. Pe langa cea de "Cartofi copti cu unt la cuptor" aceasta reteta este tot cu unt dar cu mult chimen si rozmarin. Cartofii sunt foarte fragezi si totodata au un gust demential, o bunatate! 

   Aveti nevoie de:

  • 2 kg de cartofi
  • 30g unt
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura rozmarin
  • 2 lingurite chimen
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • 300ml apa

   Dupa cum va spuneam, saptamana aceasta va voi detalia pas cu pas fiecare reteta facuta de ziua sotului meu. Cu pozele suntem pe minus deoarece nu am mai avut timp sa le fac. Promit ca voi revenii cu poze detaliate atunci cand voi mai face aceasta reteta. 
   Se pot modifica cantitatile, in functie de cate portii doriti. 

   Pentru inceput se curata cartofii, se taie dupa bunul plac, eu i-am taiat pene mai mari si se spala. Se pun intr-o tava de cuptor, se adauga untul, condimentele, sarea si piperul si se stropeste din abundenta cu ulei de masline.


   Se amesteca viguros si se acopera cu o folie de aluminiu pana cand cartofii absorb tot uleiul, aproximativ 1 ora.


   Veti vedea ca nu vor mai fi luciosi si atunci veti sti ca sunt gata de rumenire. Se adauga o cana cu apa (250-300ml) si se baga la cuptor, incins in prealabil la 200 grade, pentru aproximativ 45-50 minute. Dupa 20 minute indepartati folia de aluminiu si vor fi gata atunci cand cartofii vor fi putin rumeni si apa nu va mai fi deloc in tava.

   Se pot baga imediat la cuptor daca nu aveti timp sa stati pana ce absorb untul si uleiul, dar sunt mult mai fragezi daca stau putin la odihnit.

   Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu