duminică, 23 martie 2014

Supa crema de ciuperci cu smantana


   In majoritatea retetelor pentru aceasta supa crema, trebuie sa calesti ceapa si ciupercile. Astazi am sa va prezint o reteta foarte gustoasa, unde nu se caleste nimic si cu siguranta va fi o alegere foarte buna si nu da nici mari batai de cap. In schimb, gustul nu are limite!

Aveti nevoie de:



  • 400g ciuperci proaspete
  • 40g unt
  • 100g smantana
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof mare
  • 2 cepe mici
  • sare 
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • crutoane (reteta o puteti gasi aici)


   Ingredientele prezentate mai sus ajung pentru 4-5 portii mai cremoase. Cum gusturile nu se discuta, ramane la aprecierea voastra sa o aduceti la consistenta dorita. Se pot mari cantitatile cu incredere pentru mai multe portii.
 
   Pastarnacul, cartoful si cepele se curata, se spala si se pun la fiert in 2l apa impreuna cu cimbrul si 1 lingurita de sare. Se lasa la fiert pentru aproximativ 30 minute dupa care se adauga ciupercile spalate si taiate in 3 - 4 bucati si se continua cu fierberea pentru aproximativ 20 minute. Ciupercile din punctul meu de vedere, nu necesita a fi curatate deoarece in coaja sta aroma puternica si cele mai multe vitamine. 
   Dupa ce au fiert toate legumele, se strecoara supa intr-un bol si se pune deoparte deoarece va fi nevoie de ea, iar legumele se pun intr-un blender impreuna cu untul, smantana, un praf de sare si piper.

   Se mixeaza pana cand devin crema si se adauga supa pana ajunge la consistenta dorita. Se adauga sare daca mai este nevoie si asta este tot. Atentie cu gustatul deoarece creeaza dependenta!

   Puteti adauga mai mult unt daca doriti un gust mai intens. Se serveste alaturi de crutoane crocante si aromate.


   Ce facem cu supa ramasa? Se depoziteaza in congelator intr-o sticla de plastic si se foloseste atat la fripturi cat si ca baza de supa sau ciorba.




Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu