vineri, 14 martie 2014

Salata de legume cu mini paste



   Vine, vine primavara...! Se pare ca a rasarit soarele si pe strada noastra. Gata cu gecile groase, trecem la hainutele de primavara si incaltaminte usoara. Ufff ce bine! Se spune ca asa cum va fi in ziua celor 40 mucenici, asa va fi vremea pentru 20 de zile. Nu stiu in alte locuri cat de cald este, dar la noi este tare frumos. Si ca sa iesim mai repede din monotonia iernii, iata ca vin cu o salata nici de iarna dar nici de vara. Este foarte gustoasa si te duce putin pe meleagurile insorite ale verii. Totodata este si o reteta de post, deci se poate savura din plin. Gata cu vorba lunga, iata si reteta:


Aveti nevoie de:

  • 200g mini paste
  • 3 catei de ustuori
  • 2 rosii medii sau 3 mai mici (100g pulpa de rosii)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 mana de masline fara samburi
  • 2 fire ceapa verde
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita rasa sare
  • 1 varf lingurita tarhon uscat
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura marar proaspat tocat

   Ingredientele sunt pentru 2 portii sanatoase. Timp de preparare: 15-20 minute. Puteti mari cantitatile sau puteti adauga mai multe legume ca la o salata de vara in care adaugati si paste. Nu uitati, mini paste.


   Intr-o oala se fierb pastele impreuna cu cei 3 catei de usturoi conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa fierbere se strecoara si se trec printr-un jet de apa rece. 
  Intre timp se toaca cubulete rosiile, ardeiul gras si ceapa verde si se pun intr-un castron impreuna cu maslinele fara samburi.


   Daca aveti masline cu samburi, le puteti scoate samburii prin presare cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Se apasa cu podul palmei exact unde se afla maslina.


   Intr-un mojar, castronel sau borcan se pun uleiul de masline (daca este foarte amar puneti doar 4 linguri), busuiocul, sarea, piperul, tarhonul, cele 3 linguri de suc de lamaie si usturoiul strivit care a fiert impreuna cu pastele. Se amesteca energetic pana se omogenizeaza foarte bine.


   Se pun pastele peste legumele taiate cuburi, se adauga dressingul si mararul verde tocat marunt. Se amesteca usor si se sareaza daca mai este nevoie. 
   Salata este gata si se serveste atat calda cat si rece. Este foarte gustoasa, pe mine pot spune ca ma cucerit de la prima lingura.

   Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu