luni, 3 martie 2014

Muschiulet de porc cu sos de smantana, fasole verde si cartofi copti


   Iata o reteta foarte rapida si care nu iti da prea multe batai de cap. Daca vrei sa impresionezi cu un muschiulet de porc, aromat si fraged incearca aceasta reteta si cu siguranta nu vei da gres. O recomand in special domnilor, daca doresc in luna dedicata femeilor sa gateasca o cina romantica. Da stim, este si ziua barbatului pe 5 mai si trebuie si acolo putina atentie. Asa ca, daca vreti sa fiti rasplatiti, treceti la treaba!

Aveti nevoie de:

  • 1kg muschulet de porc
  • 800g cartofi
  • 100g ciuperci
  • 400g fasole verde (congelata)
  • 50g smantana (1 lingura cu varf)
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • rozmarin
  • sare si piper
  • 50 ml vin alb (optional pentru carne)

   Ingredientele sunt pentru 4 portii. Timp de preparare si coacere: 50 minute.
   Nu uitati sa scoateti carnea din frigider cu 1 ora inainte de a incepe. Ea trebuie preparata la temperatura camerei. Se curata cartofii, se spala si se taie dupa bunul plac. Eu i-am taiat pene, adica pe lung si fiecare bucata in 3 feli. Se prepara la fel ca in reteta: Cartofi copti cu sos crema de usturoi, dar binenteles fara sos.


   Dupa ce cartofii au fost bagati la cuptor se trece la muschiulet. Se spala, se tapeteaza cu un servetel pentru a fi uscat si se taie in 4 bucati.


   Se rumenesc intr-o tigaie din teflon, fara ulei, la foc mare pe fiecare parte pentru 1 minut, adica in total 6 minute. Acest proces ajuta carnea sa ramana moale in mijloc si nu tare cum se face de obicei muschiul de porc datorita faptului ca nu este foarte gras.


   Se unge fiecare bucata cu ulei de masline, rozmarin, sare si piper si se baga la cuptor  in alta tava nu in cea de cartofi, pentru aproximativ 45 minute. Daca nu preparati si cartofi, muschiul se va baga in cuptor la 200 grade. Ca un mic sfat, tineti minte ca muschiul de porc se prepara la fel de repede cum se prepara si carnea de pui.

   Se poate incepe si prepararea sosului cu 20 minute inainte de a scoate carnea din cuptor. Ceapa si ciupercile se curata si se spala dupa care se feliaza. Se pun intr-o tigaie incinsa cu 1 lingura ulei de masline.
   Se calesc pentru aproximativ 10 minute, dupa care se adauga smantana si mustarul Dijon, piperul, sarea si putina apa, aproximativ 60 ml (7-8 linguri). Se lasa la foc mic, acoperit cu un capac pentru 3-4 minute.


   Fasolea verde se pune intr-o tigaie la incins, impreuna cu 1 lingura ulei de masline. Dupa ce apa s-a evaporat se adauga cei 3 catei de usturoi fin feliati.


 Se tine la foc mic pana fasolea se rumeneste putin.


  Bucatile de muschi se stropesc inainte cu 10 minute de a fi gata, cu 50 ml vin alb. O nebunie!
  Si asta este tot.

   Muschiul de porc se taie felii, cam 3 feli dintr-o bucata si se pun pe un strat de fasole vede. Se adauga si sosul de smantana cu ciuperci si se servesc alaturi de cartofi copti si salata verde.


    Daca sosul este prea gros (se ingroasa daca nu este servit imediat) mai putei aduga 2-3 lingurite de apa. Datorita acestui sos, muschiuletul de porc va fi foarte aromat si gustos.


   Sa aveti pofta!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu