marți, 25 februarie 2014

Supa de pui cu fidea


   Am fost invitata la ziua unui prieten, unde ne-a servit printre multe alte bunatati cu ciorba de burta si supa de curcan cu muulta fidea. A doua zi, am facut o supita asemanatoare, de pui, la fel cu muulta fidea. Am mancat doua zile la rand de buna ce a fost. Si iata ca azi, am facut din nou. Dar acum impartasesc cu voi reteta.

Avem nevoie de:

  • 1 piept de pui
  • 2-3 morcovi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 pastarnac mare
  • 2 cepe
  • 1 bucatica mica telina
  • 1 cartof mare (sau 2 mai mici)
  • 1 frunza de dafin
  • busuioc
  • 1 varf lingurita cimbru
  • sare si piper
  • 2,5 l apa (supa de legume)
  • patrunjel verde (2 lingurite uscat)
  • 1pc fidea subtire si lunga (recomand Monte Banato 200g)
  • jumatate lingurita pasta de tomate

    Se pune pieptul de pui la fiert cu putina sare. Se spumeaza bine de tot dupa care se adauga legumele curatate, intregi, fara cartofi si ardeii grasi. Se lasa la foc mic, acoperite cu un capac, timp de 1 ora pana ce pieptul de pui este fiert. 
   Cartofii si ardeii grasi se taie cubulete mici. Dupa ce toate cele au fiert se da supa prin strecuratoare si se aleg morcovii si pieptul de pui. Supita se pune in continuare la fiert impreuna cu ardeii, cartofii si condimentele: foaia de dafin, cimbru, piper, sare, jumatatea de lingurita de pasta de tomate si busuioc. Timp de fierbere: 20 - 30 minute pana cartofii sau fiert. Puteti pune si putin ulei deoarece piptul de pui nu este gras. 
   Morcovii si pieptul de pui se taie cubulete. Mie imi place sa tai morcovul in doua si sa il feliez sau daca este  subtire, doar sa il tai felii (in cazul asta puneti 4 morcovi). 
   Aproape de final se pune la fiert fideaua in apa clocotita conform instructiunilor de pe ambalaj. Monte Banato: maxim 1 minut. Se da printr-un jet de apa rece, se strecoara si se adauga in supa, impreuna cu patrunjelul tocat marunt, morcovul si puiul. Se amesteca si se opreste focul.


   Si, nu am decat sa va urez, pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu