miercuri, 12 februarie 2014

Supa crema de legume


   Zilele astea am avut pofta de o supa crema de legume. Asa ca am trecut la treaba. Stiti cum incepe reteta tiganului?


Se fura:

  • 500g cartofi
  • 2 cepe albe
  • 3 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 1 pastarnac
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare si piper
   Numar portii: 7.

   Puteti pune si alte legume, sau mai multe in functie de cata supa doriti.
   Incingeti intr-o oala mare uleiul si caliti ceapa tocata marunt. Adaugati si celelalte legume curatate, intregi sau taiate mai mic(la final vor fi date prin blender). Puneti sare si apa cat sa treaca de 4 degete peste ele. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la  foc mic aproximativ 40-50 min pana au fiert toate legumele.
   Strecurati supa si pastrati zeama. Dati legumele prin blender, impreuna cu putina supa. Dupa ce au devenit o crema si va fi destul de groasa, adaugati supa in functie de consistenta dorita. Eu am adaugat in jur de 500ml supa. Dupa ce ati terminat, o dati iar in clocot adaugand sare si piper in functie de gustul fiecaruia. Daca vi se pare ca nu s-a mixat foarte bine, puteti trece supa prin sita. 
   Pentru ca nimic nu se arunca totul se transforma, supa ramasa o puteti pune la congelator si o folositi ca baza de mancare. O sa va arat o alta reteta in care se poate folosii supa ramasa.

   Pentru crutoane puteti folosii orice fel de paine. Taiati felii dupa care cuburi. Asezati bucatile intr-o tava, stropiti cu ulei de masline, condimentati cu oregano, boia dulce, sare si piper, dupa care amestecati pana cand sunt toate unse cu ulei si condimentate. Le bagati in cuptorul incins la 180 grade, 15 minute, amestecandu-le din 5 in 5 minute. Pentru mai multe detalii puteti accesa reteta: Crutoane


   Sa aveti pofta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu