joi, 20 februarie 2014

Sos mexican cu porumb si ardei

 

   Mi se pare foarte buna ideea de a servi la o petrecere sau la o reuniune de familie cateva sosuri alaturi de chipsuri tortilla, nachos sau crackers. V-am aratat o reteta de crackers care i-am servit impreuna cu acest sos, foarte usor de facut asa ca, sa trecem la treaba.

Avem nevoie de :
  • 5 rosii mari taiate marunt (sau rosiile din 2 cutii de conserva fara suc)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 ardei iute mic taiat felii
  • 1 ardei gras cuburi
  • 1 lingurita otet balsamic
  • sare si piper
  • 2 linguri boabe de porumb
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar brun

   Mai intai de toate puneti ceapa la calit impreuna cu cele 3 linguri de ulei de masline. Dupa ce a devenit putin caramelizata (pentru un sos mai dulce) adaugati usturoiul, amestecati bine si adaugati si celelalte ingrediente: rosiile, porumbul, ardeiul gras, sarea, piperul si ardeiul iute. Va recomand sa puneti doar jumatate din ardei si sa mai adaugati la sfarsit pentru a potrivii gustul. Cand da putin in clocot, adaugati lingurita de otet si lasati la fiert pentru cateva minute in functie de preferintele fiecaruia (mai subtire, mai gros). Daca vi se pare prea acrisor, adaugati la sfarsit 1 linguita de zahar brun.
   Orice sos va ramane, il puteti congela si folosi ori de cate ori este nevoie.

   Spor la gatit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu