joi, 13 februarie 2014

Sandwich cu ou si branza


   Nimic mai potrivit pentru un mic dejun cand vreti sa fie rapid si gustos. Cred ca atunci cand mancam, cel mai mult ne intereseaza gustul iar in cazul acestor sandwich-uri, gustul este perfect.


Pentru 2 sandwich-uri avem nevoie de:

  • 10 felii subtiri de salam sau bacon
  • 2 oua (sau 3 pentru mai multa omleta)
  • 2 linguri lapte sau apa
  • sare si piper
  • 3 lingurite de unt la temperatura camerei
  • 4 felii de paine (de preferat toast)
  • 2 felii de branza semi-moale (sau un cascaval mai moale)

   Am folosit branza semi-moale Burlander (Kaufland), gustoasa zic eu si salam ardelenesc Salbac. Se apropie de cel de Sinaia dar nu este atat de gras. Este o reteta usoara si foarte rapida in ambele sensuri si la preparat si la mancat. 
   Bateti ouale impreuna cu 2 linguri de lapte, sare si piper. Este o chestiune de preferinta modul in care doriti sa iasa omleta. Daca doriti mai pufoasa, bateti mai tare. 
   Intr-o tigaie de teflon topiti 1 lingurita de unt, dupa care puneti continutul de ou la foc mediu sa nu se arda. 
   Ungeti feliile de paine cu unt pe o singura parte. Intr-o tigaie grill incinsa, puneti 2 felii de paine cu untul in jos. Adaugati si feliile de salam pe grill pentru a devenii mai uscate, aproximativ 1 min.

   Pe feliile de paine adaugati omleta, 1 felie de branza, feliile de salam si acoperiti cu restul de paine cu untul in sus. Intoarceti sandwich-ul si lasati aproximativ 2-3 minute pana cand painea este prajita si branza moale.

   Nota! Painea poate fi prajita si la sandwich maker iar untul se adauga imediat dupa ce ati scos feliile de paine.
              Feliile de salam pot fi puse la rumenit imediat dupa omleta in cazul in care nu folositi o tigaie grill.

   Sa aveti pofta!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu