marți, 11 februarie 2014

Pasta de fasole alba cu usturoi copt


   Pasta de fasole alba este o pasta foarte usoara, nu ca fasolea batuta si are o cu totul alta aroma. Este foarte gustoasa cu paine prajita de aceea recomand orice fel de paine. Putem spune chiar ca este un preparat de post.


Avem nevoie de:

  • 250-300g fasole alba uscata
  • 1 capatana usturoi
  • 1 jumatate de lamaie
  • 6-7 linguri ulei de masline
  • 3-4 frunze de oregano (1 lingurita oregano uscat)
  • 4-5 linguri ulei de masline (pentru baghete)
  • sare si piper
  • 1-2 baghete

   Fasolea este bine sa o lasam peste noapte intr-un bol cu apa iar a doua zi o dam in clocot in 3 ape dupa care o fierbem in apa cu sare pana se inmoaie.
   Taiem motul capatanei de usturoi in asa fel in cat sa vedem cateii de usturoi cruzi. O condimentam pe partea taiata cu sare si piper si stropim cu ulei de masline dupa care o infasuram in staniol si o bagam in cuptorul incins la 175 grade aproximativ 40 min.

  Intre timp taiem baghetele felii cam 1cm  grosime, le stropim cu ulei de masline, condimentam cu oregano uscat si aruncam un praf de sare si piper. Le amestecam bine de tot in asa fel in cat sa avem ulei si condimente pe toate feliile de bagheta. Profitam de faptul ca avem usturoiul in cuptor si le bagam si pe ele timp de 20 minute amestecand la interval de 5 minute pentru a se rumenii pe toate partile.
   Dupa ce a fiert fasolea o lasam putin la racit si o bagam in blender. O pasam pana devine crema impreuna cu uleiul de masline (se mai poate adauga ulei, in functie de cat de cremoasa  va iesi compozitia). Usturoiul dupa ce l-am scos din cuptor, il stoarcem si il punem peste crema de fasole. Este o manevra foarte usoara deoarece este copt si moale. Nu va spun ce bine miroase in toata casa a usturoi copt. Stoarcem lamaia peste usturoi si adaugam si frunzele de oregano tocate marunt. Condimentam cu sare si piper dupa gust si blenduim pana se incorporeaza toate ingredientele. Punem intr-un bol si asezonam cu piper, boia sau fulgi de ardei si stropim cu ulei de masline. Bagam la frigider minim 3 ore si servim alaturi de bagheta prajita sau binenteles alt fel de paine prajita. Se poate consuma si calda.

   Gustul este demential si recunosc, nu m-am putut abtine sa nu le scot mai repede din frigider.
   O reteta pentru baghete coapte puteti gasi si aici: Crutoane.


   Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu