marți, 18 februarie 2014

Omleta aromata

 

   Un breakfast reusit pentru zile in care nu ai timp sa pregatesti ceva mai complex sau nu ai chef. Putem spune ca este chiar o omleta economica avand in vedere ca o poti face cu ce ai prin frigider.  Este usoara, aromata, gustoasa si merge foarte bine cu paine prajita. Mie imi place foarte mult oul in diferite combinatii, mai ales omleta cu diferite ingrediente. Cred ca daca nu mancam inainte de a posta aceasta reteta, nu terminam de scris si treceam la trebaluit. Asa ca mi-am pus burtica la cale, pentru a va putea da reteta cat mai amanuntita.


Aveti nevoie de: 

  • 2 oua
  • jumatate de ceapa mica fideluta
  • 1 catel de usturoi tocat (puteti folosi o lingurita din sos crema de usturoi)
  • 2 felii de branza semi-moale ( sau 1 felie de branza mai groasa)
  • 1 lingurita de unt
  • 1 lingurita marar proaspat tocat
  • sare si piper
  • 2 linguri de apa sau lapte

   Toate ingredientele sunt pentru o portie.

   Branza semi-moale pe care o folosesc se gaseste la raionul de cascaval si da arata ca un cascaval feliat. Este foarte buna in combinatie cu ou. Pentru omleta puteti folosi si branza normala. Sosul crema de usturoi il puteti gasi daca dati click pe denumire si veti intelege despre ce este vorba. 

   Pregatiti inainte toate ingredientele pentru a manevra mai usor gatitul omletei. Bateti ouale impreuna cu un praf de sare si piper, marar si 2 linguri de apa sau lapte pana s-au amestecat toate ingredientele. Puneti bucatele de branza si amestecati usor fara a le marunti. Intr-o tigaie puneti la incins lingura de unt impreuna cu ceapa fideluta si dupa 1 minut, usturoiul tocat (daca folositi sos crema de usturoi, amestecati impreuna cu oul). Cand ceapa sticleste si devine usor moale adaugati ingredientele amestecate si jucativa putin cu lingura prin ele dar aveti grija sa ramana bucati consistente. Intoarceti si pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos. 
   Va recomand sa gatiti la foc mic si sa nu o rumeniti prea tare deoarece isi schimba total gustul. Omleta trebuie sa fie galbena usor aurie. Pentru un aspect mai colorat folositi ceapa rosie, asezonati cu marar verde si putina boia sau fulgi de ardei.

   Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu