miercuri, 26 februarie 2014

Mazare cu pui

 

   Printre retetele mele preferate se numara si mazarea cu pui si salata de varza cu mult marar. Ciudat cat de mult mi s-au schimbat preferintele in materie de mancare fata de ce mancam cand eram mica. Nu marar, nu mazare. Eh vremurile s-au schimbat si se pare ca si gusturile mele, doar mama a ramas cu mici semne de intrebare.


Se ia:

  • 1cutie mazare (Bonduelle 400g)
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura plina de pasta de tomate (300 ml suc de rosii)
  • 8 copanele de pui
  • 100ml ulei
  • 3 foi de dafin
  • 1 varf  lingurita de cimbru
  • 1 lingura rasa boia de ardei dulce
  • sare si piper
  • 1/2 marar verde (sau 2 lingurite uscat)


   Ingredientele sunt pentru 4 portii. Puteti dubla cantitatea de mazare, copane si 1/2 pasta de tomate pentru inca 4 portii.
   Imi place foarte mult mazarea Bonduelle, atat la cutie cat si congelata. De cate ori am luat mazare verde, nu ma dat pe spate si asa ca tot la Bonduelle am revenit. Dar daca prin anumite mijloace va treziti cu mazare verde prin frigider, se va fierbe inainte in apa cu sare schimband apa o data. Timp de fierbere: 30 - 40 minute pana devine moale.
   Ceapa tocata marunt se caleste pana devine lucioasa, dupa care se adauga morcovul si ardeiul taiat cubulete. 

   Se calesc impreuna pentru 1 minut si se adauga pasta de tomate sau sucul de rosii. Dupa ce da putin in clocot se pun copanele de pui spalate si curatate in prealabil. Se adauga apa cat sa le astupe impreuna cu toate ingredientele: foi de dafin, busuioc, boia de ardei, cimbru, sare si piper.

   Se lasa totul la foc mic, acoperit, pentru aproximativ 1 ora, pana cand copanele au fiert. 
   Mazarea se scurge de apa, se spala si se pune in oala amestecand usor. Se mai tin impreuna pe foc pentru aproximativ 15 minute dupa care se introduce la cuptor, incins in prealabil la 180 grade pentru 30 minute. Mazarea este gata cand a scazut apa. Daca totusi mai este apa (se vede diferenta dintre apa si ulei) se mai poate tine in cuptorul oprit pentru alte 10-15 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu