miercuri, 26 februarie 2014

Briose cu sunca, ciuperci si cascaval


   Astazi ''am copt'' o reteta de briose dupa bunul plac si cu ingredientele uzuale din bucatarie si pe care le aveam in frigider. Cu faina pana la urechi, am descoperit o reteta foarte gustoasa si foarte usoara. Am facut doua retete, una cu sunca, ciuperci si cascaval iar cealalta cu broccoli si morcov. Avem nevoie de o baza pentru briose, unde putem adauga ce ingrediente dorim. Nu foarte multe deoarece trebuie sa si creasca. Sunt foarte bune amandoua combinatii si abia astept sa incerc si alte ingrediente cat de curand. Sa trecem la reteta.


   Pentru baza de briose aveti nevoie de:

  • 250g faina
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 150 ml lapte
  • 70g unt topit
  • sare si piper
  • oregano
  • 5g zahar brun (1 pliculet sau 1 lingurita rasa)

   Vor iesi 12 briose destul de maricele. Intr-un castron se amesteca ingredientele in urmatoarea ordine: se bat bine oule impreuna cu zaharul, dupa care se adauga laptele, untul topit (daca este cald puneti cate putin) si la final sarea, piperul si oregano.

   In alt castron se amesteca faina si praful de copt. Peste continutul lichid, se adauga amestecul de faina in ploaie, amestecand in continuare pana la omogenizare. Aveti grija sa nu faca cocoloase. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani grase.


   Pentru umplutura aveti nevoie de:

  • 5 felii de cascaval ( 80 - 90g)
  • 5 felii de sunca presata
  • 3 maini de ciuperci
  • 1 lingurita ulei

   Ciupercile se curata, se toaca marunt si se calesc intr-o lingurita de ulei. Daca sunt congelate se tin mai mult pe foc pana se evapora apa.


   Sunca presata si cascavalul se taie cubulete mici si se adauga impreuna cu ciupercile racite peste compozitia de briose. Puteti da cascavalul prin razatoare daca doriti .


    Se amesteca si se pun in forme speciale de briose. Daca nu aveti hartie de copt, puteti unge formele cu ulei si pudrate cu putina faina. Daca aveti forme de silicon cu atat mai bine pentru ca nu mai adaugati nimic.


   Se baga in cuptorul incins in prealabil la 180 grade si se tin pana cand se rumenesc. Aproximativ 20 minute.
  
   Si iata produsul final. Iami, foarte gustoase, pline cu cascaval, sunca si ciuperci. Combinatia perfecta! Noi suntem deja la a doua runda de briose.



  Se lasa la racit pentru 20 de minute. Reteta pentru briose cu brocoli si morcov o puteti gasi aici
      Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu