duminică, 23 februarie 2014

Bomboane Raffaello

 
 

   " Uneori e greu sa exprimi ceea ce simti. Din fericire un gest spune mai mult decat o mie..." si filmul s-a rupt cand am fost intrebata de sotul meu: "Si, unde este crema din mijloc?". Ce puteam sa ii raspund cand mi-a demascat siretlicul. " Cand vom avea fabrica de facut bomboane Raffaello, vor avea si crema si napolitana rotunda." Gustul si aspectul seamana izbitor de bine cu originalele bomboane Raffaello, cu mici exceptii. Cu siguranta vor fi atractia copiilor si nu numai.


Avem nevoie de:

  • 200g unt
  • 150g zahar pudra cu vanilie (daca este simplu, se adauga o esenta de vanilie)
  • 200g lapte praf
  • 1 foaie de napolitana mare
  • 100g migdale intregi
  • 120g nuca cocos

Pentru decor:

  • 80g nuca cocos
  • 150g ciocolata alba
  • 20g unt
  • 4 linguri lapte
   Din ingredientele prezentate mai sus vor iesi 45 de bomboane. Sa ne facem si o idee de pret: toate ingredientele au costat 31,86 lei.


   Pentru inceput se amesteca intr-un bol, untul impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana se obtine o crema.


   Dupa care, se adauga nuca de cocos impreuna cu laptele praf.


   Mariti viteza mixerului si adaugati foaia de napolitana maruntita bine.


   Se mixeaza pana ce toate ingredientele s-au amestecat bine. Puteti incerca sa formati o biluta mica si daca nu se leaga mai adaugati 30ml apa.


   Se baga la rece pentru 30 minute dupa care se modeleaza. Se face o mica biluta in care se introduce un sambure de migdala pana la jumatate si se remodeleaza. Vor creste in volum si la sfarsit cand vor fi date prin cocos. Este foarte usor de facut. 
   Intr-o oala mica se incalzeste ciocolata, untul si laptele la foc mic pana cand totul se dizolva. Atentie nu trebuie sa fie fierbinte avand in vedere ca bilutele noastre sunt facute dintr-o cantitate mare de unt. Recomandat este sa se topeasca pe o baie de abur dar se poate folosi si cel mai mic ochi de la aragaz.
   Bomboana de Raffaello se da prin ciocolata dupa care prin nuca de cocos.


   Se baga la rece si pot fi servite imediat cand este nevoie

   Spor la dulciurit!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu